BEBELERE COCUKLARA MEYVE SUYU


KIZIM MEYVE SUYUNA BAYILIYOR.EVDE SIKTIĞIM MEYVE SUYUNU ESKİDEN İÇİYODU BİRGÜN ÇOCUKLAR İÇİN MEYVE SUYU VAR YA ONDAN İÇTİN VE ARTIK ONDAN BAŞKASINI İÇMİYO ZORLA YİNEDE EVDEKİNDEN VERİYORUM TEKRARDAN ALIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUM


Meyve suyunun büyük kısmı sudur. İçlerindeki temel besin şekerdir. Az miktarda mineral vardır.
Meyve suyundaki C vitamini besinlerdeki demir emilimini artırır. Ancak bunun için meyve suyu yemekle birlikte verilmelidir.
Meyve suyu tüketiminin faydaları olduğu halde bazı zararlı yönleri de vardır.
Aşırı meyve suyu tüketirse, içindeki şekerler barsaklar tarafından emilemez, gaz ve ishal ve karın ağrısına neden olabilir. Onun için 1-4 yaş arası günde iki,10-18 yaş arasında günde dört defadan fazla meyve vermeyiniz. Meyvelerin yarısı meyve suyu şeklinde verilebilir.Bir bardak meyve suyu bir porsiyon meyveye eşdeğerdir. Meyve suyunun, kendi meyvesine üstünlüğü yoktur.
İlk altı ayda sadece anne sütü yeterlidir.Meyve suyu vermeye gerek yoktur.Biberonla verilirse diş çürümelerine yol açabilir.
Meyve suyunu yemeğin bir parçası olarak veriniz.
Çocuklar ishalken verilen meyve sularındaki şeker ishali daha da artırabilir. Onun için ishal esnasında meyve suları en az iki kez sulandırılmalıdır.
Günlük alınması gereken meyvenin ancak yarısı kadar meyve suyu veriniz.
Çocuklarınıza meyvenin kendisini yedirmek daha besleyicidir. Çünkü meyvede aynı zamanda lif de mevcuttur.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

eskiden efe de içerdi şimdilerde maalesef içiremiyorum.

Pembe Tatlar dedi ki...

Kesinlikle hazır meyve sularına karşıyım...
Ama çocuklara neden bilmiyorum hazır daha cazip geliyor...

Mesude dedi ki...

Çünkü içinde şeker oranı yüksek oluyor meyve oranı az olduğu için ekşiliğide az oluyor.Çocuklar ekşi ve az şekerli şeylerden hoşlanmıyor.Size biranne olarak tavsiyem hazır meyve sularına yakın tadlar üretmeniz.Mesela bütün posayı eklemeyin,üzerine 3 de 1 saf su ilavesi yapın ve biraz şeker kullanın.Hazırdan iyidir.

Yorum Gönder