KIZ BABASI OLMAK ÇOK ZOR:)


BU İNSANLAR AKILLANMAZ


Biri 9 biri 6 biride 1,5 yaşında aileleri arabada bırakıp alışverişe gitmişler.Eee sonucunu sizde tahmin edebilirsiniz 9 yaşındaki oynamak için dışarı çıkıyor diğerleri arabanın içinde kapalı kalıyor burası Mersin hava sıcaklığı 40 derece yaa yavrularımın ölümden dönmüşler.Allahtan çocuklar arabanın camına vurarak alarmı çalmasına sebep olmuş ve otopark görevlisi camı yerinden çıkararak çıkarmış çocukları .
Her yaz böyle haberler çıkıyor ama insanlarımız aldırmadan ve bence keyfine alışverişe çıkarak bu çocukların ölümüne bile neden olabilecek bir akılsızlıkla arabalarda çocukları bırakabiliyorlar.
Çocuklarla alışverişi sevmiyorsan niye yanına alırsın bırak birine ,bırakacak kimsen yoksa çıkma alışverişe biz nelerimizden vazgeçiyoruz onlar için BU İNSANLARIN BU RAHAT TAVIRLARINI ANLAYAN VARSA HELAL OLSUN DİYORUM.
Alıntı :mynet

KARPUZ VE KİRAZ DİYETİ

Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin röportajına dün akşam haberleri seyrederken rastladım ve sizede bildireyim dedim.Haa bana sorarsanız yapacakmısın diye kesin birşey diyemem çünkü birşey yapıcam diyorum yapıyorum bu sefer yapıcam demiyorum.Neyse konumuza geçeyim.Diyor ki Dr Maranki temmuz ayında kiraz ağustos ayında karpuz diyeti yapın.



Ayrıntılı bilgi aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://www.maranki.com/298_Yaz-Detoksu-Basliyor!.html




Sağlıklı bir yaşam dilerim...

YEŞİL ÇAY


Bugünlerde elimden bırakamıyorum.O kadar güzel ki tadı ama ben sallamasını kullanıyorum hemde bergamotlu çok güzel bir tat vermiş yeşil çaya.Günde 3 fincan içmeye çalışıyorum.Sadece zayıflamak için değil .O kadar çok şeyede iyi geliyormuş ki.Sizin için aşağıdaki bilgileri topladım.
-
Yeşil çayın bilinen faydaları:

-Kanser riskini azaltması en bilinen özelliğidir. İçerdiği polifenollerin kanser riskini azalttığı ileri sürülmektedir.

-Total kolesterol seviyesini azaltır; HDL ve LDL (İyi huylu ve kötü huylu kolesterol)dengesini düzenler.

-Kan basıncını azaltıcı özelliği ile hipertansiyonda etkilidir.

-Pıhtılaşmayı engelleyici özelliği vardır.

-Antibakteriyel özelliktedir; bakterilerce oluşturulan diş plaklarının oluşumunu engeller.

-Yeşil çay Yüksek oranda C vitamini içerdiği için sıkca kullanılan bir bitkidir.

-Kilo verdirir.kan akışınız hızlanır, kalori yakma işlemleri vücudunuzda daha çok yer bulur ve her bir yudum bu işlemleri hızlandırır.Tabi en çok ilgilendiren kısmı bu:))

ÇOCUKLARLA TATİLE ÇIKARKEN


Anadolu Sağlık Merkezi’nden Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Ketenci Altıkardeşler yaz sıcağına karşı çocukların korunması için alınabilecek bazı önlemleri hakkında bilgi verdi.


Aşırı sıcaklarda çocuklara öncelikle daha serin bir ortam hazırlamak gerekiyor. Birinci kural olarak mutlaka hijyene dikkat edilmeli. Kaynağı bilinmeyen suların tüketilmemesi, ellerin tuvaletten çıktıktan sonra yemek öncesinde ve sonrasında yıkanması, şüpheli suların içilmemesi veya kaynatılarak kullanılması, çiğ sebze ve meyvelerin temiz sularla yıkanarak tüketilmesi ishal için alınacak önlemler.


Et, süt ve süt içeren tatlı, dondurma gibi yiyeceklerin güvenli yerlerden alınarak tüketilmesi her zaman buzdolabında saklanması gerekiyor. Çocuklarla yolculuğa çıkarken yanınıza beden derecesi, burun tıkanıklığı için serum fizyolojik damla, parasetamol içeren ilaç, antiseptik kremler, antihistaminik (allerji giderici) ilaçlar, yanık merhemi, böcek ve sinek ısırığı için kullanılabilecek jel, yara bandı alınması gerekir.


Yaz tatili sırasında çocukları saat 10.00-16.00 arasında güneşten korumak gerekiyor. Bu saatler haricinde de güneşe çıkarken mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremleri kullanılmalı, güneşe çıkmadan yarım saat önce güneş kremi sürülmeli, iki saat aralıklarla tekrarlanmalı, terleme, denizden çıkma, duş sonrasında yeniden sürülmeli, uygulanırken cilde eşit miktarda yedirilerek, ince bir tabaka olarak sürülmelidir.


Vücuttan su kaybı olacağı için bol sıvı verilmeli, deniz veya havuzda gelişebilecek boğulma ve kazalara karşı çok dikkatli olunmalıdır. Yüzme bilmeyen çocuklar can yeleği eşliğinde ve ebeveynleri gözetiminde suya sokulmalıdır. Yaz aylarında terleme ile paralel artan sıvı kaybı nedeniyle çocuklar su, meyve suları, ayran gibi içeceklerle bol sıvı tüketmeli.