CUMARTESİ AKŞAMIM


Resimler çok iyi değil kusura bakmayın. Tarifi için sevgili  portakalagaci nın adresini ziyaret edebilirsiniz.Gerçekten çok güzel pratik harika bir adres ben misafirim geldiği zaman her zaman uğradığım bir yerdir.



Mahlepli simit

1 sana yağı (odasıcaklığında)Yalnız ben margarin yerine tereyağ kullanıyorum.

3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

1 paket kabartma tozu

1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)

1 tatlı kaşığı mahlep

alabildiği kadar un

Mahlep, un ve kabartma tozunu sonradan katıyorum.İlk olarak diğer malzemeleri yoğuyorum.Daha sonrada istediğiniz şekli verip önceden ısıtılmış 180 C de pişirebilirsiniz:)

Malzemeler
1 lt süt
3 yemek kaşığı tereyağ
1 bardak un
1 bardak şeker (şekeri ben göz kararı koydum)
vanilya
tarçın
 Süt ,un ve şekeri soğuk süte iyice yedirdim. Kaynamaya yakın tereyağını kattım .Sürekli karıştırdım.Daha sonra ocaktan aldım vanilyayı kattım mikserle çırptım. Yukarda gördüğünüz borcamı ıslatıp döktüm üzerinide tarçın . Ben acelem olmazsa eğer tarçını dökerken kağıttan çiçek ya da daha değişik şekiller kesip o şekilde tarçını döküyorum ya da altına un gıbı ufaladığım bisküvi koyuyorum ya da :)) üstüne çikolata sosu yapıp yayıyorum .


Fırında kremalı patates malzemeleri


7,8 adet patates

5-6 yemek kaşığı krema

Rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

Malzemeler bu şekilde ben şu şekilde yaptım.İlk defa yaptığım için deneme gibi oldu .(Zaten eşimde yaa diyo misafir gelince insan denediği şeyleri yapar sen hep denemediğin şeyleri yapıyosun bende diyorum huyum bu elimde değil:)))) Neyse ,Patatesleri cips şeklinde kestim ama ince olmayacak .Su süt karışımı ile biraz da tuz katarak haşladım .Borcama koydum.2 paket krema aldım onu döktüm ama bana göre biraz fazla oldu .Üzerinede kaşar rendeledim.Kaşar almayı unutmuşum o yüzden az oldu ama yinede tadı çok güzeldi.Tarifini tarifiyemek'den aldım .

AAAaaa nerdeyse hediyemi unutacaktım.O akşam gelen Remzi abi'de çok güzel bir çay getirmiş bana .Farkı organik olması tabi hemen açıp demlemedim.Denemizi tavsiye ederim:)

0 yorum:

Yorum Gönder