ŞEFTALİ

Bu aralar taktım meyve sebzeye ama yazında ağır yemekler yenmiyor ki en güzeli meyve valla soğuk soğuk ...Bugünde o kadar sıcak ki bunaldım resmen.Neyse bugünde şeftalinin yararlarına bir bakalım dedim

Şeftalinin faydaları:

-B ve C vitaminleri ile potasyum açısından zengin bir meyvedir. Ayrıca A vitamini ile kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir ve fosfor minerallerini de barındırır.
-Ağız kokusunu alır.


-Böbrek taşlannı eritir.


-Bağırsak kurtlarını öldürür ve olgunu yumuşaklık yapar.


-Kanı zehirlerden temizler.


-Gut hastalığına karşı etkili bir ilaçtır.


-Çiçekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını düşürür.


-Bol miktarda idrar söktürür.


-Meyvesi hazmı kolaylaştırır.


-İdrar yollarını temizler.


-Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır.


-Şeftali çiçeğini kuru yada tazesini 1 litre kaynayan suya 10 gr atın. 10 dakika bekletin.çay gibi içilirse bağarsaklara yumuşaklık verir öksürüğü hafifletir.


-Şeftali alırken özellikle hoş kokulu olmasına dikkat edin. Eğer olgun şeftali alacaksanız hemen tüketin. Olgunlaşmamış şeftalileri evde oda sıcaklığında bir kese kağıdı içinde 2-3 bekletirseniz olgunlaşmalarını sağlarsınız. Şeftalinin olgunlaştığını dokunduğunuzda yumuşamasından ve hoş kokusundan anlayabilirsiniz

1 yorum:

ŞANSLI dedi ki...

Meyveler çok vitaminliler.
Meyve sevmeyen insanlara anlam veremiyorum.
Sevgiler

Yorum Gönder