YALANCI ÇİĞ KÖFTE


GEÇEN http://analikizlihertelden.blogspot.com/ RANA HANIMIN BLOGUNDA GÖRDÜĞÜMDE AKLIMA GELDİ YAPMAK .RESİMDEN DOLAYI YİNE ÖZÜR DİLERİM.AMA GERÇEKTEN HARİKA OLMUŞTU VE BİTTİ BİLE.
MALZEMELERİMİZ
-YARIM KİLO İNCE BULGUR
-2 ADET DOMATES
-BİBER SALÇASI
-DOMATES SALÇASI
-1 ADET KURU SOĞAN
-5-6 DAL YEŞİL SOĞAN
-MAYDONOZ
-6-7 DİŞ SARIMSAK
-KİMYON,KARABİBER,PUL BİBER,NANE,TUZ,İSTENİRSE İSOT
-2 ADET LİMON
-YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
-KIVIRCIK
YAPILIŞI:
BULGURU GENİŞ BİR KABA ALIYORUZ İÇİN 2 ADET DOMATESİ RENDELİYORUZ AYRICA DÖVÜLMÜŞ SARIMSAKLARI RENDELEDİĞİMİZ SOĞANI KATIP KARIŞTIRIYORUZ V 15 DK DİNLENDİRİYORUZ. SONRASINDA SALÇALARI ,2 ADET LİMON SUYUNU VE SIVIYAĞINI KATIRIYORUZ YOĞURMAYA BAŞLIYORUZ. BİBER SALÇASINI NE KADAR ACI OLMASINI İSTİYORSANIZ O KADAR KATIN BEN 5-6 KAŞIK KATTIM .TUZUNU KATIYORUZ BURDA TUZU KATARKEN SALÇANIZIN NE KADAR TUZLU OLDUĞU ÖNEMLİ O YÜZDEN BUNA DİKKAT EDİN.BAHARATLARINI KOY TEKRAR YOĞUR .YOĞURURKEN KURUDUKÇA ELİNİZİ ISLATARAK YOĞURMAYA DEVAM EDİN. YOĞURMA İŞLEMİNİZİ BULGURUN KITIRLIĞI GİDENE KADAR YAPMALISINIZ.KIVAMA GELDİKDEN SONRA İNCE İNCE DOĞRADIĞIMIZ YEŞİL SOĞAN VE MAYDONOZUDA EKLİYORUZ YOĞURDUKTAN SONRA ŞEKLİNİ VERİP KIVIRCIKLARIN ARASINA KOYUP AFİYETLE YİYORUZ...

0 yorum:

Yorum Gönder