7 ÖNEMLİ BESİN

Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsünün (AICR), vücudu kanser, kalp krizi, Alzheimer ve diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşı koruyan besin listesi:


1-Badem: Omega-3 asitli yağları açısından oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.Günde 30 gr yani bir çay fincanın yarısını dolduracak şekilde


2-Kahve:Günde 2 fincan kahve Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor.Ağrı kesici özelliği bulunuyor.Kahveyi mutlaka sütle tüketin kafeinin kemik eritme özelliğini kaybolmasını sağlar.
3-Tarçın:Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyosanız tarçını suya karıştırarakta içebilirsiniz. Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor.

4-Patates:Antioksidanlar yönünden çok zengin.Akciğer kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor.

5-Sebze Çorbası:özellikle sebze çorbası sodyum bakımından zengin.Sodyum, sinir sistemi ve
kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki sıvı miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan fazla sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki yaratıyor.

6-Zeytinyağı:Kanser riskini azaltır.

7-Çay:Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu oran yüzde 60'a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer ve kalp krizine karşı vücudu koruyor.







0 yorum:

Yorum Gönder