BEBEKTE GAZ SANCILARI

Kızımda da ilk 3 ay kolik oluştu ve neden bu kadar rahatsız olduğunu anlayamamıştım.Tabi internette ve dergilerde KOLİK yazılarını görene kadar.Bitki çaylarını kullandım ama pek bir fayda göremedim.Ben ithal bir ilaç kullandım.O ilacı vermeye başladıktan sonra yavrumun ağlama nöbetleri bitti.Ben şanslıydım 3 ay biter bitmez sancılarda bitti ve ailecek rahatladık tabi....:)

Bebeklerde Sık Görülen Sorun... Gaz SancılarıBebekler için üretilmiş doğal bitki çayları ile çözüm...Gaz sancısı (kolik), bebeklerde sıkça görülen bir problemdir. Ufak bir problem gibi gözükse de hem bebek hem de çevresindekiler için başetmesi zor bir durumdur. Özellikle yeni doğan bebeklerde, sindirim sisteminin tam gelişmemiş olması nedeniyle, gaz problemine sıkça rastlanır. Sindirim problemi nedeniyle gaz sancısı ortaya çıkar. Gaz şikayeti, iştahsızlık ve kilo kaybını da birlikte getirir. Bunun sonucu, bebek yeterli beslenemediği için gelişim gerilikleri görülebilir. Bebek ve ailede yarattığı huzursuzluk da işin diğer önemli boyutudur.
Yeni doğan bebeğinizde karın ağrısı ve gaz problemi varsa, devamlı ağlar. Huzursuzdur; dolayısıyla çevresindekileri de huzursuz eder. Karnında gerginlik görülür. Bacaklarını sürekli kendine doğru çeker.
Gaz sansıcı çeken bebeklerde bitki karışımları, rahatlatıcı ve gaz sancısını hafifletici etki gösterir. Journal of Pediatric dergisinde yayınlanan bir tıbbi çalışmada bitki karışımlarının gaz sancısını %57 oranında azalttığı bildirilmektedir. Gaz sancısı, kullanılan bitki karışımı ile belirgin bir şekilde azalma göstermiştir. Rezene, papatya gibi çaylar özellikle bu anlamda gaz sanıcısını hafifleten ve bebeği rahatlatan bitki özleridir.Bu bitki özlerinden hazırlanmış, tamamen doğal bitki çaylarının doğumdan itibaren öğün aralarında kullanılması gaz sancısını hafifletir. Özellikle geceleri yatmadan önce verildiğinde, bebek rahat bir şekilde ve kolayca uyur.Tamamen doğal bitki özlerinden hazırlanmış bu çaylar, bebeklerin gaz sancılarını hafifletir ve onların gaz giderici kimyasal-sentetik maddelerle karşılaşmalarını önler. Ayrıca, bebeğin ter yoluyla, idrarla ve nefesle kaybettiği sıvı ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılar. Bebeğinizin beslenmesine engel olmayacak şekilde istenilen sıklık ve miktarlarda verilebilen bu bitki çaylarının, hiçbir olumsuz yan etkisi yoktur.Beslenme UzmanıIşıl Telkes
alıntı:http://www.bebegimveben.com/
Kolik'in tedavisi
Kolikte kesin etken bilinmediği için kesin bir tedavi yok. Kolik ağlamalarının görüldüğü o 3 aylık dönem içinde bebeğin daha konforlu bir bebeklik dönemi geçirmesi için ve annenin ve babanın daha rahat edebilmesi için bazı yaklaşımlar var.Annenin yapısı, bebeğin mizacı, çevrenin etkisi çok önemli. Bu anlamda çok yönlü bir tedavi yapmak gerekir. Tükettiğiniz besinlere dikkat edin.Öncelikle annenin aldığı besinlerin emzirme sırasında bebeğe geçmesi sırasında kolik atakları artar. Bu yüzden ilk 3 ay süresince anneden bebeğe geçtiğinde bebeği etkileyebilecek kafeinli besinler tavsiye edilmez. Kafein içeren besinler arasında çay, kahve, kola, vb.?dir.Kolik ağlama nöbetini artıran ya da ona benzer bulgu veren etkenler arasında gastroözofageal reflü dediğimiz mide içeriğinin yemek borusuna doğru kaçması. Bu yüzden reflüde, reflüyü artırabilecek besinleri anneye yasaklıyoruz. Bunlar çikolata, kuruyemiş gibi besinler. Reflüyü azaltmak için ise bebek 45 derece eğimle beslenmeli. Bebek besledikten sonra mutlaka bir 15 -20 dakika ya da yarım saat anne kucağında dik tutulmalı.Bebeğin yatış pozisyonuna dikkat edildiğinde ve 45 derece eğimle sağ yanına yatırıldığında reflü azalır ve bu sayede hastanın ağrıları daha az olur. Emziren anne inek sütü içmemeli.Yine bu çok yönlü tedavide annenin aldığı süt proteini bebeğe geçtiği zaman kolik ağlamalarını artırdığına dair çalışmalar var. Bu yüzden anneye bu dönem içinde inek sütünü yasaklıyoruz ve bu yasağın belirgin ölçüde faydasını görüyoruz. Bunun dışında tedavi süresince anneyle dış ortam arasındaki iletişim, bebekle dış ortam arasındaki iletişim konusunda anneye tavsiyelerde bulunuyoruz. Kesin ilaç tedavisi yok.Yapılan çalışmalarda kullanılan ilaç ve plasebo verilen ilaç arasında bir fark olmadığı gösterildi. Bu yüzden herhangi bir ilaç için en iyisi demek mümkün değil. Ancak sosyal olarak annenin ve ailenin konu hakkında bilgilendirilmesi ve bir de bazı bitkisel çayların faydası olduğuna dair çalışmalar var. Kolik ağlamalarının geçici olduğunu unutmayın.Burada asıl amaç konuyu annenin bilmesi ve bunun geçici bir hastalık olduğunu, bebeğine zarar vermeyeceğini anlaması.Tıbbi muayeneler sonucunda anneye, bebeğinin başka bir rahatsızlığı olmadığını ve bu problemin 3 ay sonunda biteceğini anlattıktan sonra kolik ağlamalarında % 80 oranında azalma görülür.
alıntı:http://www.uzmantv.com/

0 yorum:

Yorum Gönder